Axel Van Den Broek wint in Koksijde, ereplaatsen voor onze junioren

Tweedejaarsnieuweling Axel Van Den Broeck was zondag de beste in de nieuwelingencross van Koksijde. Onze junioren waren collectief uitmuntend, maar misten net de overwinning.

57 nieuwelingen aan de start in de Duinencross, waaronder ook een paar talentjes van Bert Containers-Pauwels Sauzen, waaornder Thorben, Axel, Tibo en Dries. Vooral Axel maakte indruk met een knappe solo. Hij zette de wedstrijd helemaal naar zijn hand en finishte met maar liefst 42 seconden voorsprong op de Nederlander Floris Haverdings.

Ook Tibo reed een sterke wedstrijd, jammer genoeg net niet beloond met een podiumplaats. Hij finishte als vierde, op 1'14" van Axel, maar strandde op amper drie tellen van plek drie. Thorben werd achtste, Dries 23ste.

Een sterke delegatie Bert Containers-Pauwels Sauzen bij de junioren en onze jongens reden  de hele wedstrijd in beeld. Alleen leverde dat net geen winst op. Daarvoor was David Haverdings, dé man van het seizoenbegin, te sterk. Haverdings haalde het met een voorsprong van een volle minuut op zijn dichtste belagers. Yordi werd tweede, Viktor derde, Niels vierde en Kay zesde. Toon werd als 30ste afgevlagd.

Voorts werd het voorbije weekend ook nog in Diepenbeek gecrost. Daar liet Naud een derde plek bij de nieuwelingen optekenen.

Foto: © Photopress.be