BK junioren: Arne Baers 6de, Yorben lauryssen 8ste

Geen podiumplaatsen voor onze junioren op het Belgisch juniorenkampioenschap. De zege ging zoals verwacht naar Thibau Nys, voor Lennert Belmans en Emiel Verstrynghe. Arne Baers was onze beste vertegenwoordiger op plaats 6. 
 
Jetze Van Campenhout nam nochtans de kopstart. Maar al in de eerste ronde liep het fout. "Ik had materiaalpech. Mijn derailleur ging in veiligheid, waarna ik niet meer kon schakelen. Zo moest ik de zandstroken op mijn grootste verzet door en daardoor blies ik me volledig op. Ik probeerde me nog te herpakken, maar dat lukte aan dat hoge tempo niet meer. Bovendien kampte ik in de tweede koershelft nog met hevige rugpijn. Dit is echt een domper. Ik heb zeker niet het gevoel dat ik hier vandaag op mijn waarde ben geklopt." Jetze zou finaal als 8ste worden afgevlagd.
 
Arne Baers: "Hoogste haalbare"
Vooraan ontspon zich een duel tussen Thibau Nys en Lennert Belmans. Arne Baers ontpopte zich uiteindelijk tot beste vertegenwoordiger van Callant-Pauwels Sauzen. Hij zou zesde worden.  "Het hoogst haalbare, want ik ben deze week ziek geweest",  verduidelijkte onze Limburger. "Wellicht zat er anders een topvijfplaats in, maar daar kies je natuurlijk zelf niet voor." Arne startte goed, moest dan wat gas terugnemen, maar herpakte zich goed in de tweede koershelft. Ach, in de gegeven omstandigheden kan ik wel leven met die zesde plaats."
 
Yorben Lauryssen werd 8ste. "Ik had helaas een beter gevoel tijdens de verkenning woensdag. Vandaag voelde ik me een stuk minder. Ik kan niet zeggen dat ik super tevreden naar huis ga", reageerde Yorben ontgoocheld. 
 

Uitslag BK Junioren:
1. Thibau Nys
2. Lennert Belmans
3. Emiel Verstrynge
6. Arne Baers
8. Yorben Lauryssen
11. Jetze Van Campenhout