Jetze en Matyas op podium van Brussel

De kerstperiode is voor Callant - Pauwels Sauzen geëindigd met een hoogtepunt. Na de drie overwinningen daags voordien klommen juniores Jetze en Matyas het podium op in Brussel.

Met Lennert Belmans was één concullega een tikje te sterk voor onze twee jongens rond de gebouwen van de VUB, ook al verstonden Jetze Van Campenhout en Matyas Kopecky elkaar uitstekend. In de strijd voor de tweede plek trok Jetze aan het langste eind. Pieter Pauwels werd zestiende.

In een videoreactie na afloop gaven onze beide jongens eerlijk toe dat winnaar Belmans een maatje te groot was. Al stelden ze beiden ook tevreden vast dat ze een dipje eerder dit seizoen te boven zijn gekomen. "De laatste vier wedstrijden zijn heel goed gegaan. Ik denk dat het goed komt, voor het laatste deel van het seizoen", klonk het bij onze Nederlandse Tsjech Matyas. En Jetze maakte komaf met rugproblemen: "In Zolder moest ik zelfs opgeven door zware problemen met de rug. Ik ben blij dat ik dankzij de kinesist vandaag pijnloos heb kunnen rijden."

Voor nieuwelingen was er geen cross in Brussel.

Uitslag DVV Trofee Brussel

1. Lennert Belmans
2. Jetze Van Campenhout op 6"
3. Matyas Kopecky (Tsj) 17"
16. Pieter Pauwels 2'55"