Kay knalt naar zilver op BK Antwerpen

Als een overwinning, zo voelde de zilveren medaille voor Kay op het Belgisch kampioenschap voor tweedejaarsnieuwelingen in Antwerpen. Ook Iben en Niels haalden de top tien.

Tegen de ongeslagen Aaron Dockx viel zoals gevreesd ook op het strand van Sint-Anneke weinig in te brengen. In de strijd voor de overige medailles hadden we twee ijzers in het vuur in een achtervolgend groepje: Kay De Bruyckere maakte het waar door naar zilver te sprinten, Iben Rommelaere bolde als zesde over de streep. Niels Ceulemans finishte na een mindere startloting bijzonder ontgoocheld als achtste.

Na afloop van de podiumceremonie blonk Kay even hard als zijn medaille: “Ja, dit voelt als een overwinning. Het hoogst haalbare vandaag. Aaron is al het volledige seizoen de beste, en ik denk dat ik daarop volg als de tweede beste van het seizoen. Dan is het mooi dat ik vandaag tweede kon worden. Ik kon aan het ponton het verschil maken. Een concurrent maakte een foutje, en ik wist dat ik dan al mijn sprint moest rijden.”

De weg naar het BK liep nochtans niet over rozen voor Kay. “Ik werd ziek in Sint-Niklaas, en heb het dan een weekje rustig aan gedaan en dan weer opgebouwd richting dit BK, zodat ik weer honderd procent was.”

Uitslag BK Antwerpen tweedejaarsnieuwelingen:

1. Aaron Dockx
2. Kay De Bruyckere op 17”
6. Iben Rommelaere 1’01”
8. Niels Ceulemans 1’09”

(foto’s Photopress.be)