Mooie buit in Ethias Cross Meulebeke

Winst voor nieuweling Thorben Allaer en podiumplaatsen voor Kay De Bruyckere en Viktor Vandenberghe. Deel één van het weekend is alvast opnieuw geslaagd.

Dries Heirbaut was onze enige vertegenwoordiger bij de eerstejaars nieuwelingen in Meulebeke. Dries reed een verdienstelijke wedstrijd en sleepte een achtste plaats uit de brand.

Bij de tweedejaars nieuwelingen ging de overwinning naar Thorben Allaer, na een spannend duel met Zander Tielens. Thorben besliste de wedstijd in de slotronde dankzij een sterke passage door de zandbak. "Ik had een klein gaatje, maar moest daarna toch diep gaan om die bonus vast te houden", aldus Thorben na afloop. Het was zijn tweede zege van het seizoen. In dezelfde wedstrijd werd Tibo Vancompernolle vijfde.

Ook onze junioren deden het goed. Zowel Viktor Vandenberghe, Iben Rommelaere als Kay De Bruyckere streden tot diep in de finale mee voor de overwinning. Maar daarvoor moesten ze wel afrekenen met Kenay De Moyer en dat bleek een net iets te lastige klant. Iben werd afgeremd door pech, Kay en Viktor moesten in de finale de rol lossen. Toon Heirbaut werd 14de.

"Ik wist al snel dat ik niet kon winnen", aldus een eerlijk Viktor achteraf. "Dus probeerde ik Kay zoveel mogelijk bij te staan. Maar Kenay was gewoon te sterk vandaag." Een stelling die Kay bevestigde. "De beste heeft gewonnen. Dan moet ik blij zijn met een tweede plek en dat ben ik ook."

Foto's: ©Photopress.be