Mooie ereplaatsen in Bredene en Wuustwezel

Eerstejaars junior Yordi Corsus pakte vandaag een verdiende tweede plaats in de juniorenwedstrijd van de Ethias Cross in Bredene. Zonder pech zat er wellicht meer in. Ook onze andere jongeren presteerden op niveau.

Yordi kwam in de Bredense juniorencross tot twee keer toe ten val. Telkens kwam hij terug aansluiten in de kopgroep, met daarbij naast latere winnaar Aaron Dockx ook Niels Ceulemans en Viktor Vandenberghe. Toen Yordi de laatste keer terugkeerde, was Dockx echter net weggereden. Hij zou uiteindeijk op zeven seconden finishen. "Jammer", baalde Yordi. "Zonder die dubbele val zat er vandaag misschien wel meer in. Ik had Dockx wellicht kunnen volgen."

Viktor werd finaal 4de op 25 seconden. Niels eindigde als zesde op iets meer dan een halve minuut. Iben Rommelaere en Kay De Bruyckere konden hun kansen niet naar behoren verdedigen door (materiaal)pech. Zij eindigden als 18de en 20ste.

Ook in Wuustwezel hadden we een deelnemer bij de junioren. Toon Heirbaut eindigde er vijfde. Hij telde een achterstand van net geen minuutje op winnaar Seppe Van Den Boer. Toon kampte de voorbije week met een fikse verkoudheid, maar lijkt intussen hersteld.

Thorben Allaer pakte een podiumplaats bij de tweedejaars nieuwelingen, Axel Van Den Broek en Tibo Vancompernolle finishten in dezelfde wedstrijd als vijfde en achtste. Bij de eerstejaars twee renners van Bert Containers-Pauwels Sauzen aan de start: Naud De Clercq eindigde vijfde, Dries Heirbaut twaalfde.

Foto: ©Photopress.be