Net geen podium voor sterke Tibor en Jetze in Nommay

Tibor Del Grosso en Jetze Van Campenhout waren zondag onze beste renners in de wereldbekermanche in het Franse Nommay. Tibor pakte maar net naast podium.

Jetze Van Campenhout, de voorbije weken vaak afgeremd door rugproblemen, haakte in de openingsronden meteen zijn karretje aan de kopgroep op de hardgevroren omloop van Nommay, tot hij daar letterlijk wegviel. Tibor Del Grosso op zijn beurt moest rondenlang achtervolgen en slaagde er nooit helemaal in aansluiting te maken bij de kop. Resultaat aan de finish? Tibor vierde op amper twee seconden van podium, Jetze zevende.

Terwijl Jetze met de glimlach vaststelde dat hij deze keer geen last had van de rug, keek Tibor al uit naar de volgende crossen. “Ik heb nog twee kansen om op het podium te geraken van een internationale cross”, knipoogde hij met het oog op Hoogerheide en het WK. “Jammer dat ik nooit helemaal op mijn gemak kon aansluiten bij de kopgroep. Ik was goed weg, maar miste na die start op de snelle stroken op de omloop de kracht om vooraan te blijven.”

Ondanks een incidentje in de beginfase slaagde ook Matyas Kopecky (negende) erin een plaats in de top tien te bemachtigen. Yorben Lauryssen werd na enkele goeie slotronden veertiende, Lorenzo Masciarelli was 22ste.

Uitslag junioren Nommay

1. Thibau Nys
4. Tibor Del Grosso (Ned) op 12”
7. Jetze Van Campenhout 1’03”
9. Matyas Kopecky (Tsj) 1’09”
14. Yorben Lauryssen 1’37”
22. Lorenzo Masciarelli (Ita) 2’18”

(foto's Photopress.be)