Onze junioren zijn klaar voor het EK op de VAM-berg

Geen zeges het voorbije weekend. Maar wel degelijke resultaten met de tweede plaats van Kay De Bruyckere in Overijse als uitschieter. Ook Yordi en Niels waren op niveau en zijn klaar voor het EK van volgend weekend.

Het veldritweekend van Bert Containers-Pauwels Sauzen startte op Luxemburgse bodem. In Contern liet Dries Heirbaut een hele knappe tweede plaats noteren in de nieuwelingenwedstrijd. Broer Toon werd na een inhaalrace - hij moest op de laatste rij van start - 15de bij de junioren. Verdienstelijk na de gezondheidsperikelen waar hij de voorbije weken mee kampte.

Kay De Bruyckere, Yordi Corsus en Niels Ceulemans zetten zondag hun beste modderbeentje voor in de Druivencross in Overijse, de afwachtingswedstrijd van de Wereldbeker.  En ze toonden alle drie klaar te zijn voor het EK van volgend weekend in Nederland. Kay werd tweede, na de 'man van het moment', David Haverdings. Maar ook Yordi en Niels, die zowat de hele wedstrijd samen met elkaar optrokken, deden het uitstekend met respectievelijk een vijfde en zesde plaats.

Maandag tot slot was het ploeteren geblazen op de flanken van de Koppenberg. Bij de nieuwelingen was Axel Van Den Broek onze beste vertegenwoordigen met een vijfde plaats, ondanks een naar eigen zeggen mindere dag. Thorben Allaer werd 7de, Tibo Vancompernolle 11de. Thorben kampte met kettingproblemen in de slotfase.

Bij de junioren was Viktor Vandenberghe - na het afmelden van de zieke Iben Rommelaere - onze enige vertegenwoordiger. En als eerstejaars deed Viktor het prima met een achtste plaats als resultaat. Daarmee bewijst ook hij dat hij zijn plek in de EK-selectie meer dan verdient!

Foto's: © Davy De Blieck