Tibor Nederlands juniorenkampioen, Lorenzo 2de in Italiƫ

Callant - Pauwels Sauzen beschikt de komende twaalf maanden over een nationale kampioen. Tibor Del Grosso was in Rucphen de beste van alle Nederlanse junioren. Knappe prestatie van onze eerstejaars, die al weken in topvorm is.

Tibor rekende in Nederland af met zijn leeftijdsgenoten Lucas Janssen en Danny van Lierop. "Ik kwam om te winnen. Ik denk dat ik - gezien het seizoen - ook met die verwachting mocht starten", vertelde Tibor achteraf aan Cyclingonline.  "Ik merkte vandaag dat ik opnieuw iets beter was dan de rest. Het was voor mij een kwestie van geen fouten maken en geconcentreerd blijven. Maar het was niet zo dat ik me vanaf de start al rijk rekende, pas in de laatste honderden meters durfde ik me kampioen te wanen."

Tibor focust nu op het WK dat over drie weken in Zwitserland wordt verreden. "Eigenlijk start ik zonder veel druk als eerstejaars. Maar in de wereldbekers eindig ik soms richting het podium, zo was ik vierde in Zolder, het zou mooi zijn als zo'n hoge klassering er op het WK ook in zit."

En Lorenzo Masciarelli pakte het zilver in Italië. Lorenzo heeft door ziekte en knieproblemen een moeilijke winter achter de rug. Die tweede plaats is ongetwijfeld een opsteker. In Schio was alleen David de Pretto hem te vlug af. 

Foto: ©Photopress