Stage zit erop, klaar voor het wegseizoen

Onze jongeren hebben een nieuwe stap richting de volgende winter gezet: onze jaarlijkse driedaagse stage in de Vlaamse Ardennen. Uitvalsbasis daarvoor was dit jaar het Hof ter Kammen in Oudenaarde, middenin de bekende Vlaamse hellingen. Pittig terrein dus voor onze drie lange trainingen, die onze renners verder klaarstoomden voor hun wegseizoen (het volledige teamprogramma vindt u onderin dit bericht). Ploegleider Andre Tummeleer zorgde voor de begeleiding uit de auto, begeleider Angelo De Clercq deed dat vanop de fiets.

Komend weekend start ons teamprogramma voor onze nieuwelingen. In de tweedaagse Tour de la Basse-Meuse dichtbij Luik komen Witse Meeussen, Yente Peirens, Arne Baers en Yorben Lauryssen aan de start, in de Wim Hendrickx Trofee in het Nederlandse Koewacht verdedigen zondag Luke Verburg, Pim Ronhaar en Salvador Alvarado onze kleuren. Dante Coremans ten slotte werkt maandag het Belgisch kampioenschap tijdrijden af.

Onze juniores beginnen pas in mei aan de eerste wedstrijden in clubverband. Twee van hen, Gerben Kuypers en Anton Ferdinande, werkten samen met tweedejaarsnieuwelingen Yente Peirens en Witse Meeussen recent ook al een korte stage af met de Belgische wielerbond. Onze enige tweedejaarsjunior, Arno Debeir, maakte intussen al indruk in het regionale wegcircuit, met een achtste plek in Geluveld ondanks een fietswissel en een val.

Wegprogramma 2017

April:
29-30 Tour de la Basse-Meusse - nieuwelingen
30 Wim Hendrickx Trofee Koewacht (Nl) - nieuwelingen (3)

Mei:
6 Provinciale kampioenschappen nieuwelingen
6 Klimkoers Kleeberg (Nl) - nieuwelingen en junioren
13 Provinciale kampioenschappen junioren
19-20-21 Driedaagse van Axel (Nl) - junioren
25 Omloop der 3 Provinciën Outryve - junioren
28 BK Oosterzele - junioren

Juni:
3 Omloop Maasvallei Stein (Nl) - nieuwelingen en junioren (3)
23-24-25 Acht van Bladel (Nl) - junioren
24 Acht van Bladel (Nl) - nieuwelingen
30 tot 2 juli Driedaagse Rijswijk (Nl) - nieuwelingen (3)

Juli:
1 Tour du Condroz - junioren
5 Klimkoers Herbeumont - nieuwelingen en junioren
8 Omloop van Twente (Nl) - nieuwelingen (3)
11 Menen-Kemmel-Menen - junioren
21 Hooglede - junioren
30 Sterrebeek - junioren (onder voorbehoud)
30 BK nieuwelingen