1-2’tje in Koksijde, zesmaal feest in Wachtebeke

En de trein dendert rustig verder: in Koksijde behaalden we dankzij Pim Ronhaar (1e) en Witse Meeussen (2e) onze derde wereldbekeroverwinning op rij. Een dag voordien hadden we ook in de Ambiancecross in Wachtebeke van onze manager Jurgen Mettepenningen een fameuze dag beleefd.

Met het wereldbekertruitje van Witse Meeussen en de Europese kampioenentrui van Pim Ronhaar hebben we momenteel de twee belangrijkste shirtjes in onze rangen die dit seizoen reeds te verdienen waren. Na Koksijde zit dat wit-rode WB-leidersshirt nog iets steviger rond de schouders van Witse, die met mindere benen solo tweede werd na een indrukwekkende Pim. Wat de eindzege betreft, ziet het er vrij goed uit voor ons team, want Pim rukte na zijn zege op van plek 6 naar 2 in de stand. Waar een uitstekend zandgevoel en lange loopstelten niet allemaal goed voor zijn...

Eerstejaarsjuniores Yorben Lauryssen en Jetze Van Campenhout haalden in Koksijde beiden de top vijftien: ze finishten wiel in wiel als 13de en 14de. Luke Verburg reed lange tijd in topvijfstelling, maar steken in de buikstreek deden hem uiteindelijk nog terugzakken naar plek 20. Daags na een indrukwekkende remonte in Wachtebeke haalde Salvador Alvarado geplaagd door rugpijn de finish niet. Eerstejaarsbelofte Ryan Kamp knokte zich naar de 18de plek, Anton Ferdinande viel in de start en werd nog 26e.

Topdag in Koksijde dus, maar dat was het zaterdag tijdens de Ambiancecross in Wachtebeke ook. Onze juniores, voltallig aan de start, konden hun numerieke overwicht verzilveren door plaatsen 1 tot en met 5 te bezetten: Witse won ondanks materiaalpech, voor Yorben, Luke (die lang solo op kop reed), Salvador en Pim. Arne Baers was achtste, Jetze tiende. Bij de nieuwelingen wonnen we óók, dankzij Lorenzo Masciarelli die Tibor del Grosso kwam kloppen in de sprint. Joes Oosterlinck en Thibau Dhooge reden naar plek 9 en 10, Iben Rommelaere was tweede beste eerstejaars en Niels Ceulemans 6e. Anton, Ryan en Maxim Dewulf werden als eerstejaarsbelofte 15e, 16e en 19e tussen de profs.

Toch was er één domper op de feestvreugde: streekrenner Pieter Pauwels kwam aan het eind van een sterke wedstrijd zwaar ten val in Wachtebeke. Daarbij brak hij een spaakbeen en ellepijp. Pieter moet nu zes weken in het gips. Veel beterschap!

(foto's Photopress.be)