1 dag, driemaal winst!

Op de vierde dag van ons bestaan vielen er drie zeges te rapen voor Callant - Pauwels Sauzen. Met dank aan Niels, nieuwkomer Viktor en Tibor.

Viktor Vandenberghe: u kwam de naam nog niet vaak tegen in ons opleidingsteam. Eerstejaarsnieuweling Viktor sloot samen met tweedenaamsponsor Pauwels Sauzen aan op 1 januari. En hij kon onze (ver)nieuw(d)e ploeg dus meteen een zege bezorgen in zijn eerste cross in onze kleuren, in het Oost-Vlaamse Zelzate. Yordi Corsus werd er vierde, Toon Heirbaut vijfde.

Daar bleef het niet bij. Bij gebrek aan A-crossen voor nieuwelingen in deze eindejaarsperiode trok ook Niels Ceulemans (foto Cyclingsite) naar het regionale circuit. In het Brabantse Vilvoorde bewees tweedejaars Niels dat hij net als vorig jaar opnieuw klaar is om een gooi te doen naar het podium van het Belgisch kampioenschap in Antwerpen: hij won solo met meer dan een minuut voorsprong.

Eerstejaarsjunior Tibor del Grosso tot slot ging het na enkele sterke prestaties op rij in België nog eens zoeken in eigen land. In Sint-Michielsgestel, de grond van de Groenendaal-veldritdynastie, reed hij net als een week terug in Loenhout solo naar de overwinning. Tibor werkt volgend weekend zijn Nederlands kampioenschap af in Rucphen.

In de juniorescross van Gullegem kwam geen enkele van onze juniores aan de start.