2 op 2 voor Witse in Wereldbeker

Het wit-rode wereldbekertruitje staat onze Witse Meeussen prima. Na de tweede manche in het Tsjechische Tabor zit het nog iets steviger rond zijn frêle schouders.

Witse Meeussen en Pim Ronhaar waren onze twee renners die in een kopgroep mee het mooie weer maakten in Tabor. Een erg actieve Pim verdiende meer dan zijn vijfde plek, maar hij verspeelde een mogelijke podiumplaats omdat hij niet sprong aan de balken. Witse deed dat wél en dwong tijdens een spannende slotronde Thibau Nys in de fout, wat leidde tot de zege. Luke Verburg zit in een drukke periode met wat ziekteperikelen en werd pas 21ste, debutant Yorben Lauryssen werd na een rotstart nog 24ste. Ook eerstejaarsbelofte Ryan Kamp moest meteen achtervolgen na een aanrijding in de openingsronde. Een knalremonte bracht hem nog naar plek 16.

Een dag later in Hamme kregen onze eerstejaarsjuniores de kans om zich te laten zien. Jetze Van Campenhout slaagde daar ook in: hij streed lang mee voor het podium en finishte als vijfde. Arne Baers werd na alweer een rotstart elfde. Salvador Alvarado reed vanop de laatste startrij naar de 17de plek. Eerstejaarsbeloften Maxim Dewulf en Anton Ferdinande werden na veel oponthouden 17e en 35e. Onze Italiaan Lorenzo Masciarelli en Nederlander Tibor del Grosso wonnen een cross in eigen land (Tibor zelfs tweemaal), terwijl onze nieuwelingen Niels Ceulemans, Pieter Pauwels en Thibau Dhooge naar een respectievelijke 5e, 7e en 8e plek reden in Boortmeerbeek. Joes Oosterlinck tot slot werd tweede in Heure-le-Romain.

(Foto's Tabor: Photopress.be)