2018 eindigt zoals het was begonnen

Wat veldrijden betreft, zit 2018 er sinds zondagavond op voor ons. In Diegem zorgde Witse Meeussen voor een laatste keer dit seizoen voor vuurwerk. Het sluitstuk van een sterke driedaagse voor onze ploeg.

De juniorescross van Diegem was er geen voor hartlijders: zo spannend dat ook alle fans na afloop even stoom moesten aflaten. De uitbundigheid van Witse Meeussen na zijn eerste overwinning in enkele weken was navenant. Luke Verburg eindigde na een zware kerstperiode als zevende, Salvador Alvarado was zeventiende. Super waren ook de resultaten van onze nieuwelingen: tweedejaars Tibor del Grosso en Lorenzo Masciarelli werden tweede en vijfde, eerstejaars Iben Rommelaere en Niels Ceulemans tweede en vierde. Ryan Kamp, die werd in zijn laatste cross voor ons sterk 25ste en derde belofte.

Zaterdag maakte Jetze Van Campenhout veel indruk in Bredene. Onze eerstejaarsjunior was bij een vroege aanval zo enthousiast dat hij helaas nog net naast de zege pakte, maar met zijn tweede plaats boekte hij toch nog een uitstekend resultaat. Yorben Lauryssen is door de impact van zijn valpartij in Namen in een lichamelijk dipje beland: hij werd negende in Bredene en schrapt Baal van zijn programma. Anton Ferdinande en Maxim Dewulf stappen net als Ryan op 1 januari over naar Marlux - Bingoal. In hun laatste wedstrijd voor ons werden ze respectievelijk 18de en 25ste in Bredene. Arne Baers ging op hetzelfde moment Limburgs kampioen worden in Kerniel.

Vrijdag in Loenhout tot slot waren we met twee: Luke werd er ondanks remproblemen vijfde, Ryan was na een mindere start toch nog zevende.

(foto's Photopress.be)