Al drie podiumplaatsen in opbouw naar winter

De opbouw naar de volgende veldritwinter moet eigenlijk nog goed en wel beginnen, en dus hebben de meeste renners van Lares - Doltcini nog maar net de trainingen hervat. Toch stonden drie van onze nieuwelingen en juniores afgelopen weekend op het podium van een wedstrijd.

Tweedejaarsjunior Alex Colman (foto Linda Soenen) moest afgelopen winter vroegtijdig beëindigen door blessureleed en kreeg daarom van de ploegleiding groen licht om meteen aan zijn wegseizoen te beginnen. Dat leverde al verschillende ereplaatsen op, en zaterdag was Alex dichtbij zijn eerste overwinning. In het West-Vlaamse Outrijve maakte hij deel uit van een kopgroepje dat spurtte voor de overwinning, maar moest hij met de tweede plek naar huis.

Ook onze Nederlandse nieuwelingen Luke Verburg en Mees Hendrikx konden hun enthousiasme niet bedwingen en pikten bij de start van de opbouw al wat competitie mee. En niet zonder succes, want Luke werd afgelopen weekend tweede op de mountainbike in Berlicum, terwijl Mees een trainingskoersje won in Valkenswaard.