Anton bezorgt ons de laatste zege van '17-'18

Zelfs met een gedecimeerde ploeg konden we aan het eind van het veldritseizoen nog een extra zege en vier podiumplaatsen pakken. Een terugblik op Lebbeke en Oostmalle.

Meer dan de helft van onze renners kwam in het laatste veldritweekend niet meer in actie. Ziektes, blessures, vakantie voor onze Nederlanders, geen crossen meer voor onze aspiranten, of gewoon een lege batterij: het zorgde ervoor dat we in Lebbeke en Oostmalle slechts enkele renners in het veld en zand hadden.

Zaterdag in Lebbeke lag de Kleicross er bijzonder snel bij. Zowel bij de nieuwelingen als juniores speelden we een stevige rol in de strijd voor winst. In de juniorescross haalde Anton Ferdinande zijn slag thuis door te winnen met kleine voorsprong. Bij de nieuwelingen lukte dat net niet. Jetze Van Campenhout en Arne Baers eindigden er achter Belgisch kampioen Thibau Nys op 2 en 3.

Definitief afsluiten deden we zondag in de Sluitingsprijs in Oostmalle. Voor de tweede dag op rij moest Jetze met de dichtste ereplaats tevreden zijn, opnieuw in het spoor van Nys. Arne werd zesde, Pieter Pauwels vijftiende. In de junioreswedstrijd zorgde Witse Meeussen in eigen streek voor onze allerlaatste podiumplaats van dit seizoen. Hij werd derde, Anton tiende.