Arne Baers botst op Victor Van De Putte in Hamme

In Hamme zagen we alweer een sterke Arne Baers bij de junioren. Al kon hij dat deze keer niet afronden met een overwinning. In een sprintje met twee werd Arne afgetroefd door Victor Van De Putte. Al had onze Limburger onderweg al wat krachten verspeeld na pech.

"Ik startte in zevende positie", deed Arne achteraf zijn relaas. "Ik schoof snel op naar plekje vier, maar toen werd ik onderuit gereden en viel ik terug naar de tiende plaats. Zo moest ik aan een inhaalrace beginnen."

En dat liep niet van een leien dakje. "Ach, ik nam af en toe eens een risicootje om sneller op te schuiven, maar zo kwam ik nog eens ten val. En bovendien moest ik dan ook nog van fiets wisselen, want ik kon niet meer schakelen."

Maar Baersje gaf niet op en knokte zich toch nog naar de kop van de koers, waar hij de finale aanvatte in het gezelschap van Europees kampioen Thibau Nys en Victor Van De Putte. In de slotronde viel Nys weg met een lekke band, waarna Arne en Victor samen de laatste rechte lijn opdraaiden. 

"Ik was niet meer opgewassen tegen Victor. Best jammer dat ik onderweg zoveel krachten had verspeeld. Zonder die pech zat er wellicht iets meer in. Anderzijds moet ik ook wel toegeven dat Thibau ook door tegenslag is weggevallen voorin. Ach, ik klaag niet. De conditie is goed en dat resulteert toch weer in een podiumplaats."

Als extraatje kreeg Arne te horen dat hij deel uitmaakt van de Belgische selectie voor de Wereldbeker van Koksijde van volgende zondag. Net als Yorben Lauryssen en Jetze Van Campenhout.

Uitslag junioren Hamme:
1. Victor Van De Putte
2. Arne Baers 
3. Jelle Harteel op 29"
10. Lorenzo Masciarelli op 42"
27. Pieter Pauwels op 2'28"

Foto's: ©Photopress.be