Arne Baers groeit in tweede deel wegseizoen

Deel 2 van ons zomerseizoen is voorbijgevlogen. Toch nog even terugblikken op de uitschieters, voor we ons helemaal in de crosswinter onderdompelen...

Klein maar dapper: het was lange tijd de stempel die Arne Baers (foto Jo Groenevinger) opgedrukt kreeg. Intussen is onze Limburger nog even dapper maar echter een kop groter én sterker. Dat toonde hij vooral in deel 2 van het wegseizoen. "Daarin reed hij écht snel. Vooral in de klimkoersen. Bergop hoorde Arne bij de betere renners van het peloton. En dat als eerstejaars. Dat belooft, voor volgende zomer", zag ploegleider Angelo De Clercq. Uiteraard deden ook al onze andere jongeren hun ding, met het snel naderende veldritseizoen altijd in het achterhoofd.

In het korte tweede deel van ons wegseizoen ging het vooral bergop. In de Franse Tour du Valromey, waar Witse Meeussen zesde werd in een rit, Arne tiende in de bergetappe, en de twee respectievelijk als veertiende en 25ste finishten in de einduitslag. Ook Yorben Lauryssen en Luke Verburg haalden de finish van de belangrijke Franse rittenkoers, die Pim Ronhaar door een val helaas niet zag. Nadien wisten Arne en Witse in de klimkoers van Herbeumont nog plaatsen 11 en 15 te bezetten. Na een pechvolle klimkoers in Vresse ging de focus helemaal naar de stage en het veldritseizoen.

Ook nog genoteerd, tot slot: twee uitschieters op de mountainbike. Luke werd tweede in de UCI-wedstrijd in Apeldoorn en veroverde enkele weken later zilver op het NK in Sittard!