Arno herrijst op de Koppenberg, goed EK van Mees

Op vier dagen tijd werd er heel wat gecrost door de jongeren van Lares - Doltcini. Uitschieters waren de podiumplaatsen van Arno Debeir en Witse Meeussen op de Koppenberg, een goed EK van Mees Hendrikx en enkele regionale zeges.

Met een zestiende plek in de wereldbekermanche in Valkenburg wist Mees Hendrikx zijn bondscoach te overtuigen voor een plekje in de Nederlandse EK-selectie. En ook in Pont-Château ontgoochelde Mees niet, ook al maakte hij net als op de Cauberg een mindere start mee. Uiteindelijk finishte Mees toch nog als zestiende op zijn EK, en daarmee was hij tweede Nederlander en vooral ook de tweede eerstejaarsjunior in de uitslag. De Europese titel ging naar de Brit Tom Pidcock, onze Belgische juniores wisten zich niet in de selectie te fietsen.

Die andere grote afspraak was de Koppenbergcross in Oudenaarde. Bij de nieuwelingen viel Luke Verburg jammer genoeg letterlijk weg uit een kopgroep van vijf, waarin Witse Meeussen de tanden stukbeet op Ryan Cortjens maar uiteindelijk wel knap tweede werd. Yente Peirens klom naar de zesde plek, Dante Coremans finishte na materiaalpech als 21ste. Bij de juniores herrees Arno Debeir. Hij presteert na veel blessureleed met de week beter en kon tot de laatste ronde meedoen voor winst. Uiteindelijk finishte Arno voor de neus van enkele toppers als derde. Florian Vermeersch werd zevende, Gerben Kuypers 21ste en Anton Ferdinande 27ste. Bij de beloften klommen eerstejaars Tijl Pauwels en Jarne Driesen naar de 23ste en 30ste plek.

In het regionale circuit vielen er - opnieuw dankzij onze nieuwelingen - enkele zeges te noteren. Arne Baers ging een wedstrijd winnen in de Ardennen, Yente Peirens en Luke Verburg deden hetzelfde in Zarren en Alsemberg, waar Dante Coremans vijfde was. Nog in Zarren werden Arne Baers zesde, Yorben Lauryssen negende en junior Anton Ferdinande vierde. Eerder vorige week pakten we in Nederland ook al plaatsen één (Luke) en drie (Salvador Alvarado) in de Nacht van Woerden. Onze aspiranten ten slotte pakten telkens net naast de winst: er viel een tweede plek (Iben Rommelaere), een derde (Joes Oosterlinck) en een vierde (Pieter Pauwels) te noteren.

Foto's podia Koppenbergcross: Photopress.be