Driemaal bingo voor onze nieuwelingen

De zegeteller van Lares - Doltcini staat al op acht, en dat hebben we vooral aan onze nieuwelingen te danken. Afgelopen weekend zorgden ze voor drie extra overwinningen.

Zaterdag scoorden onze nieuwelingen hoog in Stabroek, een regionale veldrit waar we met amper twee starters plekken 1 en 2 wisten te bezetten (foto). Witse Meeussen klopte in een spurt ploegmaat Dante Coremans en verzekerde zich zo ook van de Antwerpse titel. Een dag later pakten onze nieuwelingen tweemaal de winst, en ei zo na zelfs driemaal. In Izegem won Yente Peirens (Yorben Lauryssen werd vijfde, Arne Baers 14de), in het Nederlandse Dordrecht snelde Luke Verburg naar zijn vierde van het seizoen en in Hoboken ten slotte pakte Dante Coremans (2e) nipt naast de zegebloemen. Ook aspirant Iben Rommelaere zegevierde afgelopen weekend trouwens, in het Nederlandse Kruiningen.

Onze juniores en beloften verzamelden podium- en ereplaatsen. Bij zijn terugkeer na zijn zware valpartij in de Ronde van Vlaanderen – die hem weghield van onze teamstage in La Roche – reed Arno Debeir in Izegem naar een fraaie tweede plek. Gerben Kuypers en Anton Ferdinande vulden de rest van de top vier. In Hoboken kenden onze juniores minder geluk, want Lloyd Sprangers werd pas 19de na een offday en Florian Vermeersch gaf op na een val en materiaalpech. In datzelfde Hoboken finishten eerstejaarsbeloften Tijl Pauwels en Jarne Driesen als negende en elfde tussen de eliterenners zonder contract. Junior Mees Hendrikx ten slotte had ook materiaalpech en werd daardoor pas twaalfde in Dordrecht.

Foto: Kristof Bruers: Start-box.be / http://www.flickr.com/photos/kristofbruers_photo/albums)