Euforie in Rosmalen: goud én zilver na dominant EK

Goud en zilver op een EK: in het Nederlandse Rosmalen konden onze jonge talentjes voor een nieuw hoogtepunt zorgen in ons ploegbestaan. Pim domineerde, Witse was een verdiende tweede, en ook Luke streed vol mee voor podium.

Na de indrukwekkende resultaten van de seizoensstart mochten we met veel ambitie naar het Europees kampioenschap voor juniores afzakken. Dat bleek ook na enkele hectometers, want Pim Ronhaar, Witse Meeussen en Luke Verburg schoten als een pijl uit een boog weg. Luke viel iets later terug naar een achtervolgende groep, Witse moest een klein gaatje laten op een ontketende Pim, die richting Europese titel denderde.

Witse maakte het succes van de ploeg compleet met zilver, Luke strandde na veel initiatief in de strijd voor plek drie op de zevende plek. Eerstejaars Salvador Alvarado, nog maar pas aan het crossen na zijn sleutelbeenbreuk, werd toch geselecteerd voor Rosmalen, maar moest als één van de laatste renners starten en werd nog 21ste. Ook eerstejaarsbelofte Ryan Kamp was op achtervolgen aangewezen door een verre startpositie. Hij kon nog terugkeren naar plek 17.

In de schaduw van het EK deden we het zondag ook goed in het Belgische B-circuit. Pieter Pauwels won in Hofstade, waar Niels Ceulemans 8e was. In Tielt was Iben Rommelaere goed voor de provinciale titel en winst bij de eerstejaarsnieuwelingen, Yorben Lauryssen werd er derde junior, Maxim Dewulf vierde bij de elite en Thibau Dhooge vijfde nieuweling. En in Wallonië tot slot reden zowel Arne Baers als Joes Oosterlinck naar de zege!

(foto's Photopress.be)