Jetze zorgt voor zege tijdens vierdubbel weekend

Het voorbije weekend kwamen we op vier fronten in actie. Niet zonder succes: naast de zege voor Jetze in Knesselare waren er nog eens vier podiumplaatsen te noteren.

Jetze Van Campenhout (archieffoto Photopress.be), het weekend ervoor nog geblesseerd, ging zaterdag solo winnen bij de juniores in het Oost-Vlaamse Knesselare. Nieuwelingen Kay De Bruyckere, Iben Rommelaere en Toon Heirbaut werden er respectievelijk tweede, vierde en vijfde. Junior Pieter Pauwels was tiende in Knesselare.

Zondag verdeelden we onze aandacht over drie fronten: in de loodzware UCI-cross in het Franse Boulzicourt klom Arne Baers naar de derde plaats en de daaraan verbonden UCI-punten voor de junioresranking. Eerstejaarsjuniores Matyas Kopecky en Tibor del Grosso werden respectievelijk zevende en negende, neo-belofte Pim Ronhaar tiende tussen de eliterenners.

Ook op UCI-niveau, maar dan in het Britse Derby, haalden we het podium net niet, maar zorgden onze talenten opnieuw voor enkele mooie prestaties: Lorenzo Masciarelli en Yorben Lauryssen sloten de junioreswedstrijd af als vijfde en zesde. Witse Meeussen heeft duidelijk geen problemen met de overstap naar de beloften en werd vijfde, Luke Verburg was na een pechrijke cross 15de.

Tot slot kwam er ook nog een driekoppige delegatie succesvol in actie in de regionale cross in Koningshooikt: Yordi Corsus werd er tweede, Niels Ceulemans derde en Pieter dertiende.