Juniores pakken 1 en 2 in Neerpelt

Ondanks de regendruppels beleefden we in Neerpelt een hele leuke dag. Vooral dankzij onze juniores dan, want Gerben Kuypers won voor Witse Meeussen.

Met één belangrijke missie stonden enkele van onze juniores daags voor de Superprestige-opener in Gieten al aan de start in het Limburgse Neerpelt: UCI-punten veroveren. Vooral onze eerstejaars Witse Meeussen en Yente Peirens dan. Zij konden in Neerpelt hun mindere startpositie snel rechtzetten. Witse sloot aan bij ploegmaat Gerben Kuypers en Len Dejonghe in de strijd voor de zege. Een strijd die wij uiteindelijk wonnen, want Gerben reed solo naar winst. Een dikke opsteker na zijn sleutelbeenbreuk deze zomer. "Ik heb de voorbije weken goed gekeken naar Mathieu van der Poel: meteen druk zetten van bij de start", knipoogde Gerben.

Als eerstejaars mocht ook Witse met de glimlach naar Gieten afreizen dankzij zijn tweede plek in Neerpelt en de UCI-punten die daaraan vasthangen. Yente kwam net tekort om voor een volledig podium voor onze ploeg te zorgen, maar eindigde met zijn vierde plek ook in de UCI-punten. Onze nieuwelingen haalden net het podium van Neerpelt niet: Dante Coremans reed met een pijnlijke rug naar de vierde plek, Arne Baers werd in eigen provincie vijfde en Yorben Lauryssen zesde.