Juniores tonen hun karakter in Driedaagse van Axel

Terwijl onze nieuwelingen opnieuw een bakje ereplaatsen verzamelden, toonden onze vier juniores karakter in de Internationale Driedaagse van Axel.

We werden niet gespaard in Axel (foto: Rita Thienpondt), waar de nervositeit voor erg veel valpartijen zorgde. Op de eerste dag gingen ook enkele van onze renners tegen de grond. "Eerst Maxim Dewulf. Net toen die terug bij het peloton kwam aansluiten, was het de beurt aan Lloyd Sprangers. Lloyd was 'goed gearrangeerd' aan elleboog en heup, maar koerste toch voort. Tot de groene vlag hem voorbij reed", doet ploegleider Andre Tummeleer het relaas van de eerste dag, waarop hij dus één van zijn vier starters verloor maar ook één renner in de top-25 plaatste: Arno Debeir, die 23ste werd.

Een dag later leverde de tijdrit in de voormiddag ons geen uitschieters op. In de namiddag trok Maxim ten aanval. "Hij deed dat goed als eerstejaars. Het was niet zomaar een vlucht, want ook Tom Pidcock bijvoorbeeld was mee." Maar Maxim en co werden terug bijgehaald en het werd een sprint, waarin Arno opnieuw onze beste renner was op de 26ste plek en zowel Gerben Kuypers als Maxim in het peloton finishten.

In de koninginnenrit in de Vlaamse Ardennen op zondag kregen onze drie overlevers opnieuw goede punten. "Maxim werd zeventiende na een zware rit, Gerben loste in de slotronde maar reed ook uit, terwijl hij nog maar net aan zijn wegseizoen is gestart. Niet vergeten dat zij allebei eerstejaars zijn, hé. Arno stond een tijd aan de leiding van het bergklassement. Hij spurtte op de eerste bergjes goed mee, maar toen de goede vlucht wegreed was hij niet mee en zo verloor hij de bergtrui nog." Arno kwam in de slotkilometers trouwens nog in een bos netels terecht toen hij meegesleurd werd in een val, gelukkig zonder veel erg. Hieronder vindt u alle uitslagen van Axel. Donderdag komt onze junioresploeg aan de start van de Omloop der 3 Provincies in het West-Vlaamse Outrijve.

Onze nieuwelingen deden het goed in het regionale circuit. Yente Peirens werd tiende in Hooglede, Witse Meeussen en Dante Coremans 12e en 15e in Nieuwrode, en onze Nederlander Pim Ronhaar deed nog beter met een vijfde plek in eigen land.

Uitslag rit 1 Ronde van Axel:

1. Johan Langballe (Den)
23. Arno Debeir z.t.
76. Gerben Kuypers 1'02"
139. Maxim Dewulf 5'08"
Opgave: Lloyd Sprangers

Uitslag rit 2 (tijdrit):

1. Maikel Zijlaard (Ned)
89. Arno Debeir op 1'18"
142. Maxim Dewulf 1'55"
144. Gerben Kuypers 1'56"

Uitslag rit 3:

1. Rhys Britton (GBr)
26. Arno Debeir z.t.
87. Gerben Kuypers
91. Maxim Dewulf

Uitslag rit 4:

1. Maikel Zijlaard (Ned)
17. Maxim Dewulf op 20"
47. Arno Debeir
78. Gerben Kuypers 10'20"

Eindstand:

1. Alex Molenaar (Ned)
37. Arno Debeir op 2'55"
58. Maxim Dewulf 6'56"
71. Gerben Kuypers 12'09"