Lorenzo haalt wereldbekerpodium in Tabor

Een wereldbekermanche zonder onze Belgen en Nederlander: het voelde erg vreemd aan. We konden ons in het Tsjechische Tabor wel optrekken aan plaatsen 2 en 6 van Lorenzo Masciarelli en Matyas Kopecky.

De Belgische en Nederlandse wielerbonden besloten door de coronacrisis om geen jeugdrenners te sturen naar de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, en dus was het grootste deel van onze ploeg voor de zoveelste keer dit seizoen verplicht tot trainen. Ook de komende weken staan er helaas geen wedstrijden in het vooruitzicht op de Belgische kalender.

De Tsjechen en de Italianen waren er net als een zevental andere naties wel bij in de junioreswedstrijd in Tabor, waar het in de start helaas fout liep voor zowel Lorenzo als Matyas. Allebei konden ze nadien nog flink wat terrein goedmaken. Na een hele race achtervolgen, kwam Lorenzo wat in de tang te zitten tussen twee thuisrijders. Onze Oudenaardse Italiaan wist er toch nog eentje van de twee af te houden, goed voor de tweede plaats.

"Ik schoot in de start uit m'n pedaal. Ik probeerde niet te veel plaatsen te verliezen, maar ik voelde me in de eerste ronde ook niet zo goed", legde Lorenzo uit waar het mis liep. "Vanaf de tweede ronde ging het beter. Ik slaagde er nog in aan te sluiten bij de eerste groep, maar toen was daar al een renner weggereden. Ik probeerde in de slotronde nog het gat te dichten, maar het was te laat. Maar ik ben toch blij, dit is mijn eerste podium in de Wereldbeker."

Wanneer de volgende wereldbekermanche voor juniores zal plaatsvinden, dat is nog een grote vraag. Zowel Lorenzo als Matyas hebben in tegenstelling tot onze Belgen en Nederlander wel enkele kleinere wedstrijden in eigen land op de rol staan.

(foto Photopress.be)