Luke doet het: op gelijke hoogte met Mathieu van der Poel

Het is Luke Verburg gelukt: in de allerlaatste cyclocross van het seizoen, in Lebbeke, behaalde onze Nederlander zijn 29ste overwinning van deze winter. Daarmee doet hij even goed als een zekere Mathieu van der Poel.

Aan het eind van het seizoen werd duidelijk dat onze Nederlandse kampioen en veelwinnaar Luke Verburg mocht mikken op de prestatie die Van der Poel ook ooit neerzette als nieuweling: 29 overwinningen in één seizoen. Al werd het wel spannend voor Luke: hij moest tot en met de allerlaatste cross van het seizoen, in Lebbeke, blijven knokken voor nummer 29. Niet zonder succes, want Luke haalde het daar met nipte voorsprong voor zijn concurrenten. Na zijn nationale titel en de eindwinst in de DVV Verzekeringen Trofee zorgt hij zo voor nog een extra uitschieter in zijn indrukwekkend seizoen, waarin hij toch altijd netjes met de voetjes op de grond bleef.

Met een derde plek in Lebbeke deed ook Yente Peirens het goed in zijn laatste cross bij de nieuwelingen. Eerstejaars Arne Baers werd knap vijfde en mag volgend seizoen nog een winter bij de nieuwelingen crossen. En nu... tijd voor rust! Met 123 podiumplaatsen, waaronder 68 overwinningen (niet meegerekend: de 47 podiumplaatsen en 21 zeges die onze aspirantjes verzamelden), mogen we tevreden afsluiten! Opvallend: er was afgelopen winter niet één weekend waarin we geen overwinning boekten.