Luke Verburg zet zijn teller op 26

Kan nieuweling Luke Verburg zijn seizoen afsluiten met dertig overwinningen? De kans zit erin, want met nog drie weekends te gaan staat de zegeteller van onze Nederlandse kampioen op 26. Ook Dante Coremans won dit weekend.

Zaterdag in Lille lieten onze nieuwelingen in blok hun kwaliteiten zien. In een ruime kopgroep waren ze omnipresent én erg actief, en dat leverde uiteindelijk de eerste en de tweede plaats op: Luke Verburg won na een inspanning in de finale voor de opzettende Witse Meeussen. Pim Ronhaar werd zesde, eerstejaars Salvador Alvarado tiende en Yente Peirens elfde. Bij de juniores lieten onze eerstejaars zien dat ze al mogen uitkijken naar volgend seizoen: in een stevig bezet deelnemersveld werd een sterke Gerben Kuypers vijfde, Anton Ferdinande elfde en Lloyd Sprangers zestiende.

Een dag later in Hoogstraten zorgde Luke voor de dubbel. Hij haalde het op een zware omloop na een lange aanval, al moest Luke zich nog reppen om ploegmaat Pim af te houden. Die maakte het feestje compleet met zijn tweede plaats. Yente werd nog fraai vijfde. Ook op zondag won eerstejaarsnieuweling Dante Coremans in Diest, een zege waaraan hij ook de Vlaams-Brabantse titel overhield. Arne Baers werd er vierde, aspiranten Iben Rommelaere, Thibau Dhooge, Pieter Pauwels en Joes Oosterlinck respectievelijk derde, tweede, vijfde en twaalfde in hun wedstrijd.

Onze enige WK-deelnemer, junior Mees Hendrikx, moest door knieproblemen het weekend aan zich laten voorbijgaan.

(Foto Photopress.be)