Met vier extra overwinningen naar Neerpelt en Gieten

Volgend weekend beginnen we aan een belangrijker deel van het veldritseizoen, en dat kunnen we doen met vertrouwen: ook afgelopen weekend noteerden we verschillende overwinningen en podiumplaatsen in het regionale circuit.

Zaterdag in het Antwerpse Stabroek viel er nog geen overwinning uit de bus, maar wel een tweede plaats: daar zorgde Dante Coremans voor bij de nieuwelingen. Hij reed een groot deel van de slotronde op kop, maar moest uiteindelijk net de duimen leggen voor Thibau Nys. Arne Baers werd er zevende, eerstejaars Joes Oosterlinck dertigste. Een dag later deed Witse Meeussen daar nog een tweede plaats bovenop: dat deed onze eerstejaars in de junioreswedstrijd in Hoboken.

Zondag was het wel prijs in het West-Vlaamse Izegem en het Nederlandse Dordrecht. In Izegem deden onze juniores zelfs nog iets straffer dan vorige week in Knesselare: we konden er plaatsen 1 tot en met 4 bezetten. Opnieuw reden onze drie renners van Knesselare aan de leiding, en uiteindelijk haalde Anton Ferdinande het in de sprint van Maxim Dewulf en Gerben Kuypers. Maxim is daardoor de nieuwe West-Vlaamse kampioen. Yente Peirens werd nog vierde.

Bij de nieuwelingen in Izegem deed de laatste bocht ons nog ei zo na de das om: Yorben Lauryssen en Arne Baers reden er samen op kop, maar Yorben miste de bocht en zo kwam Arne ten val en verloor hij een toptweeplek. Yorben hield wel nog de overwinning en zijn West-Vlaamse titel vast, Arne finishte als vijfde. Eerstejaars Thibau Dhooge werd tiende.

In Dordrecht tot slot soleerde Salvador Alvarado bij de opening van het Nederlandse veldritseizoen naar de overwinning bij de nieuwelingen. Bij de juniores finishten onze eerstejaars Luke Verburg en Pim Ronhaar als derde en zesde. Een vierde overwinning kwam er trouwens dankzij onze aspirant Iben Rommelaere in Diksmuide.

(Archieffoto's: Davy De Blieck)