Mister Regelmaat: Witse pakt ook zilver op WK

Na zilver op het EK, zilver op het BK en de eindzege in de Wereldbeker voegde Witse nu ook de zilveren WK-medaille toe aan zijn juniorespalmares. Pim reed in Bogense naar plek vijf, Luke en Salvador baalden.

Zo goed het juniores-WK in het Deense Bogense begon voor Luke Verburg, zo snel zat het er ook weer op: onze Nederlander startte samen met Pim Ronhaar prima maar verloor nadien bijzonder veel posities door een valpartij. Pim en Witse Meeussen gingen nadien naar de leiding met Ryan Cortjens en Ben Tullett. Maar terwijl de Brit wegreed, kreeg onze Nederlander het wat moeilijk.

Witse kon in de strijd voor plaats 2 en 3 wel de zilveren medaille veilig stellen en bevestigt zo zijn regelmaat. "Ben ging gewoon te snel voor mij. Ik en Ryan probeerden het gat te dichten, maar elke ronde bleef de kloof groeien. Toen wisten we wel dat het moeilijk zou zijn om terug te komen", vertelde Witse eerlijk. "In drie kampioenschappen pak ik telkens zilver. Ik stond er altijd. Misschien denk ik er vanavond anders over, maar nu vind ik dat ik hier blij mee moet zijn."

Niet eens zo ver na het podium trok Pim de vijfde plek naar zich toe. Luke bolde overmand door ontgoocheling als 40ste over de streep, terwijl eerstejaars Salvador Alvarado in de slotfase zijn eerste WK moest verlaten door een kettingbreuk.

(foto's Photopress.be)