Niels Ceulemans klimt op podium van Sint-Niklaas

Niels Ceulemans (2e) zorgde zaterdag voor onze uitschieter in de Waaslandcross in Sint-Niklaas. Ook Yordi Corsus en Iben Rommelaere haalden de top 10.

Veel kansen om A-crossen te rijden hebben onze nieuwelingen deze eindejaarsperiode niet, maar in Sint-Niklaas was er wel een proef voor hen geprogrammeerd. Daar verscheen onze nieuwelingenkern bijna in volledige slagorde aan de start. Nadat Yordi Corsus zesde was geworden bij de eerstejaars, moesten onze drie tweedejaarsnieuwelingen achtervolgen door een mindere startloting. Niels Ceulemans knokte zich dus nog terug tot plek 2, Iben Rommelaere werd achtste. Kay De Bruyckere finishte na pech voor een keer buiten de top-10, belofte Luke Verburg haalde als belofte de top-20 tussen de profs.

“Ik lootte een startplaats middenin het pak, maar verloor de aansluiting doordat het voor me stil stond aan het bergje en er iemand voor me viel op het schuin kantje. Toen ik weer kwam aansluiten, reed Aaron weg. Maar die was ook wel beter. Maar ik wist wel dat ik de beste was voor de tweede plek”, analyseerde Niels zijn cross. “De conditie wordt beter en beter. Vorige week in Overijse zat mijn bekken vast, daarom had ik daar geen kracht. Mijn volgende cross is Vilvoorde, dan komt het BK.”

Morgen zondag is het aan onze juniores (en Pim Ronhaar) in de wereldbekermanche in Namen. Enkel Pieter Pauwels kwam voor onze junioresploeg in Sint-Niklaas aan de start.

Uitslagen Waaslandcross Sint-Niklaas:

Eerstejaarsnieuwelingen:
1. Mike Uytterhoeven
6. Yordi Corsus op 50”

Tweedejaarsnieuwelingen:
1. Aaron Dockx
2. Niels Ceulemans op 17”
8. Iben Rommelaere 1’24”
14. Kay De Bruyckere 2’14”

Juniores:
1. Florian Richard Andrade (Fra)
20. Pieter Pauwels 2’46”

Elite en beloften:
1. Mathieu van der Poel (Ned)
19. Luke Verburg (Ned) op 5’05”