Niels wint voor het eerst in Hasselt

Terwijl een flink deel van onze kern op dit moment met de neus tussen de boeken zit om de examens voor te bereiden, kwamen enkele van onze jongens toch in actie in Hasselt, Mol en het Duitse Bensheim. Het leverde Niels Ceulemans zijn eerste zege op.

Hij is één van onze allerjongsten, maar kon ons in Hasselt dus ook een succes bezorgen: Niels Ceulemans won er de aparte wedstrijd voor eerstejaarsnieuwelingen en mocht na afloop bloemen afhalen bij Femke Herygers. Iben Rommelaere werd vierde. Thibau Dhooge was zevende bij de tweedejaarsnieuwelingen, Arne Baers vierde bij de juniores en eerstejaarsbelofte Maxim Dewulf twintigste tussen de elite.

Zondag in Bensheim pakte Jetze Van Campenhout ondanks enkele valpartijen nog de vierde plek en enkele UCI-puntjes. Arne werd er zesde, Salvador Alvarado na een rotstart dertiende. Anton Ferdinande was er tiende in de eliterace. Bij de profs in Mol werd Maxim door een kapot schoenplaatje in de finale teruggeslagen naar de 19de plek op 63 starters. En in de regionale veldrit in Koekelare tot slot kon Thibau naar de zege rijden!