Nieuw veldritseizoen start met 1-2-3

Het is zover: het nieuwe veldritseizoen is gestart. In de openingscrossen van Steenhuffel en Kessel konden we meteen een eerste, tweede en derde plaats laten optekenen.

Altijd spannend, die eerste crossen. Voor enkele van onze renners viel het wel meteen goed uit. Vooral bij de juniores zaterdag in Steenhuffel dan, want in de Palmcross eindigden onze twee starters als eerste en tweede. Na een fraai staaltje ploegwerk won onze Nederlandse eerstejaars Luke Verburg zijn allereerste wedstrijd als junior voor Maxim Dewulf, die daarmee zijn stap voorwaarts al voor een stukje bevestigt. Een dag later deed Luke er nog een derde plek in de cross van Kessel bovenop. Daarin werd Pim Ronhaar na een pechrijke wedstrijd elfde.

Ook al onze eerstejaarsnieuwelingen pikten zowel Steenhuffel als Kessel mee. Voor Thibau Dhooge, Pieter Pauwels en Joes Oosterlinck werd het vooral aanpassen aan de grote stap hogerop. Thibau kon wel al een toptienplek veroveren: hij werd negende in Kessel, waar maar liefst 87 renners aan de start stonden. Tweedejaarsnieuweling Arne Baers werd zesde op zaterdag en zestiende op zondag. Dante Coremans moest verstek laten gaan na een valpartij in de loop van deze week, die hem een gapende vleeswonde opleverde.

Arno Debeir ten slotte, die ging het zand opzoeken met de mountainbike. Arno, die deze winter de overstap naar de beloften maakt, werd achter de rug van prof Gianni Vermeersch en een Nederlandse specialist derde in een nieuwe wedstrijd rond het Fort Napoleon op het strand van Oostende.

Volgende week wacht de UCI-cross in Eeklo, waar voor een groot deel van de ploeg het seizoen begint.