Nieuwelingen maken goeie start in Basse-Meuse

De eerste wedstrijd op ons teamprogramma was er één voor onze nieuwelingen: de Tour de la Basse-Meuse. Drie ritten verdeeld over twee dagen in de provincie Luik, dat was de pittige opdracht voor onze zeven starters.

In de korte, bochtige openingstijdrit van goed drie kilometer zorgde Mees Hendrikx meteen voor ons beste resultaat van het weekend, want onze Nederlander mocht het podium op met een derde plek (foto 2). Met Luke Verburg op zes, Witse Meeussen op tien en Lloyd Sprangers op elf deden we het collectief uitstekend in dat chronoproefje. In de namiddagrit van 54 km was Lloyd Sprangers (foto 3) onze beste renner op plek dertien. Ook eerstejaars Bjarne Laroy en Luke Verburg finishten netjes in het peloton. Pechvogel was Yente Peirens, want die reed drie banden lek.

Op zondag stond de langste etappe van 65 kilometer op het programma. Op het lastige parcours reden eerstejaars Gerben Kuypers en Bjarne Laroy een erg actieve koers, maar was Mees Hendrikx (12e) uiteindelijk onze eerste pion in de daguitslag. Ook Bjarne (18e) haalde de top-20. In het eindklassement, opgemaakt met punten, haalde Lloyd Sprangers nog net de top tien.

Ploegleider Andre Tummeleer blikte tevreden terug op de eerste belangrijke afspraak van dit wegseizoen: "Ik zag de juiste ingesteldheid bij de renners. En we zijn goed gestart, daar ben ik blij mee. Meer kon ik op dit moment van het jaar niet verwachten." Komend weekend werken onze Belgische nieuwelingen hun provinciale kampioenschappen af.

Uitslag proloog:
3. Mees Hendrikx
6. Luke Verburg
10. Witse Meeussen
11. Lloyd Sprangers
17. Gerben Kuypers
19. Bjarne Laroy
34. Yente Peirens

Uitslag rit 1:
13. Lloyd Sprangers
38. Luke Verburg
39. Bjarne Laroy
44. Mees Hendrikx
45. Gerben Kuypers

Uitslag rit 2:
12. Mees Hendrikx
18. Bjarne Laroy
24. Lloyd Sprangers
26. Yente Peirens
28. Witse Meeussen
41. Luke Verburg
44. Gerben Kuypers

Foto's: Start-Box.be. Voor meer foto's -> https://www.facebook.com/startboxbe/photos/?tab=album&album_id=1116889148331358