Nieuwelingen scoren aan 100% in Leuven en Oostmalle

Voor onze nieuwelingen duurt het seizoen niet te lang. In Leuven en Oostmalle stonden ze opnieuw tweemaal bovenop het podium met de bloemen te zwaaien.

In Leuven was het zaterdag de beurt aan één van onze eerstejaarsnieuwelingen om een mooie overwinning te boeken: Dante Coremans bezorgde zijn supporters in eigen streek een reden tot vieren, en dat ondanks een erg sterk deelnemersveld. Op een snelle omloop kon Dante toch het verschil slaan en solo binnenkomen. Luke Verburg mocht als derde eveneens het podium op. Yente Peirens finishte als achtste, Arne Baers na een val als 15de. Onze enige junior in Leuven, Anton Ferdinande, werd zevende in zijn laatste wedstrijd van het seizoen.

Een dag later in Oostmalle was Luke nog een keertje aan het feest. Hij behaalde zijn 28ste zege van het seizoen bij de nieuwelingen, en heeft daarmee nog één zege nodig om op gelijke hoogte te komen met Mathieu van der Poel in zijn nieuwelingentijd. Daarvoor heeft Luke nog één kans: volgende week zondag in Lebbeke. Yente werd in Oostmalle tiende, Dante daags na zijn overwinning elfde, Salvador Alvarado twaalfde en Arne 23ste. Onze eerstejaarsjuniores eindigden in het Oostmalse zand buiten de top tien: Gerben Kuypers werd twaalfde, Mees Hendrikx vijftiende en Maxim Dewulf 27ste.

(Foto's uit Leuven met dank aan Dirk Coremans)