Nieuwelingen winnen ook in Meulebeke en Ronse

Onze nieuwelingen blijven presteren op topniveau. Met dank aan Yente Peirens en Luke Verburg stonden we zowel in Meulebeke als in Ronse met de zegebloemen te zwaaien.

In Meulebeke schoot Yente Peirens als een komeet weg in de nieuwelingenwedstrijd. Onze Belgische kampioen - nota bene onze enige nieuweling in Meulebeke - kon het ook afmaken en won solo. Ook onze tweedejaarsjuniores slaagden in Meulebeke in hun doelstelling: enkele UCI-punten pakken en zo verzekerd zijn van een goeie startpositie vanaf volgend weekend. Florian Vermeersch werd tweede, Arno Debeir vierde. Onze derde man, eerstejaars Gerben Kuypers, finishte met zijn zesde plek net buiten de UCI-punten.

Een dag later maakte onze Nederlandse nieuweling Luke Verburg zijn favorietenrol waar in Ronse. Ondanks een lekke band, die hem in de voorlaatste ronde deed achtervolgen op opponent Ryan Cortjens, haalde hij het solo met wat voorsprong. Luke had zelfs nog de tijd om zijn zevende winst van het seizoen te bekronen met een wheelie. Yente (vierde) viel deze keer net naast het podium. Salvador Alvarado werd achtste, Dante Coremans tiende, Witse Meeussen na veel pech elfde en Yorben Lauryssen 20ste. Ook onze tweedejaarsjuniores bolden niet ontevreden over de aankomst: Florian Vermeersch als vijfde, Arno Debeir na een sterke remonte als achtste. Eerstejaars Mees Hendrikx (nog steeds op de sukkel met de rug na een val in Neerpelt) en Anton Ferdinande werden zeventiende en achttiende.

Arne Baerts croste tweemaal in het B-circuit: in Brakel werd onze eerstejaarsnieuweling derde, in Nossegem vijfde. Belofte Tijl Pauwels startte eveneens in Brakel en werd daar vijfde tussen de eliterenners zonder contract. Zijn collega-beloften Jarne Driesen en Gianni Siebens reden een dag later naar een 20ste en 23ste plek in Ronse. Aspirant Pieter Pauwels werd dit weekend tweede in Ardooie, leeftijdsgenoot Joes Oosterlinck derde in Nossegem.

Tot slot nog wat nieuws uit de ziekenboeg: Lloyd Sprangers sukkelt met de enkel en kon daardoor niet starten in Ronse, terwijl Bjarne Laroy al even op non-actief staat omwille van tegenvallende bloedwaarden.

(Foto's Photopress.be)