Nieuwelingen winnen ook in Middelkerke en Hechtel-Eksel

Het gros van onze overwinningen hadden we dit seizoen aan onze nieuwelingen te danken, en dat was ook in het op één na laatste veldritweekend zo. Pim Ronhaar won in Middelkerke, Luke Verburg in Hechtel-Eksel.

Een Nederlander van Lares - Doltcini die aan het eind van een nieuwelingenwedstrijd als winnaar met een bos bloemen staat te zwaaien: het is dit seizoen al vaak gebeurd, maar zaterdag in Middelkerke was het deze keer niet Luke Verburg maar Pim Ronhaar, die sinds 1 januari onze kleuren verdedigt. Een mooie zege voor Pim, die zich duidelijk in zijn sas voelde op een gladde omloop. Pim haalde het met bijna een halve minuut voorsprong. Witse Meeussen mocht als derde ook het podium op, Luke kende een baaldag en werd zesde. Yente Peirens was zevende, Salvador Alvarado veertiende. Onze eerstejaarsjunioren konden niet uitblinken in Middelkerke: Gerben Kuypers werd 14e, Anton Ferdinande 15e en Maxim Dewulf 18e.

Een dag later trok de meerderheid van onze jongeren naar het Limburgse Hechtel-Eksel voor de Agter de Berg-cyclocross van Start-Box.be. Onder het motto 'de ene dag is de andere niet' denderde Luke er naar de overwinning bij de nieuwelingen. Wat meer is: ook onze vijf andere starters finishten in de top tien bij de nieuwelingen. Eerstejaars Dante Coremans werd derde, Witse vierde, Pim vijfde, Salvador zevende en Arne Baers negende. Eerstejaarsjunior Mees Hendrikx kwam na een weekendje zonder competitie ook prima voor de dag in Hechtel-Eksel met zijn tweede plek. En bij de aspiranten won Iben Rommelaere (13j) en finishten Pieter Pauwels en Thibau Dhooge (14j) als derde en vijfde.

Onze juniores Anton Ferdinande en Maxim Dewulf kozen zondag voor de cross in het Nederlandse Hulst, waar ze respectievelijk als tiende en zeventiende over de streep bolden.

(Foto Photopress.be)