Nieuwelingen winnen wel, juniores net niet

Onze jongeren hebben zich ook afgelopen weekend van hun beste kant laten zien. In Meulebeke en Ronse wonnen we tweemaal met onze nieuwelingen en pakten onze juniores tweemaal net naast de zege.

Zaterdag tijdens de Brico Cross in Meulebeke reed Dante Coremans naar een nieuwe triomf bij de nieuwelingen. Zijn vierde al van dit prille seizoen. Dante klopte Lennert Belmans in de spurt. Bij de juniores was Loris Rouiller net een maatje te sterk. De Zwitser won met enkele meters voorsprong op onze Gerben Kuypers, die ook zijn seizoensstart duidelijk niet heeft gemist. Luke Verburg werd na een valpartij zesde en pakt zo net naast de beoogde UCI-punten. Een andere eerstejaars, Yente Peirens, werd in eigen streek achtste.

Tijdens de Grote Prijs Mario De Clercq op zondag was het opnieuw prijs voor onze nieuwelingen: deze keer dankzij Salvador Alvarado, die op de zware omloop zijn kracht en technische capaciteiten kwijt kon en met duidelijke voorsprong won. "Dit was leuk. Hier waren verschillende stroken waar je op je 'bakkes' kon gaan", grijnsde onze Nederlander met Dominicaanse roots. "Vroeg in de koers zat ik op een technische strook al alleen." Yorben Lauryssen mocht met een derde plek eveneens het podium op. Arne Baers werd dertiende.

Ook onze juniores deden het uitstekend in Ronse. Vooral onze eerstejaars dan. Na een mindere start perste Pim Ronhaar een indrukwekkende remonte uit de benen, maar hij kwam net tekort om nog bij - alweer - Rouiller te komen. "Ja, voor mij was de wedstrijd een ronde te kort. Ik kijk al uit naar Zonhoven en Koksijde, want ik voel me ook goed in het zand", aldus Pim, die dat laatste trouwens in Gieten had bewezen door ook daar tweede te worden. Ook Witse Meeussen deed het als eerstejaars uitstekend in Ronse met zijn vijfde plek. Hij ging Gerben en Luke vooraf. Anton Ferdinande werd veertiende, Maxim Dewulf na een sterke beginfase vijftiende.

Er vielen trouwens nog enkele succesjes te noteren in het regionale circuit. Aspirantje Iben Rommelaere won in Ardooie en houdt daar de West-Vlaamse titel aan over. Anton stond zaterdag verplicht aan de start in Brakel, en soleerde daar naar de dagzege en de Oost-Vlaamse titel. En Salvador, die ging daags voor zijn triomftocht in Ronse ook al winnen tijdens een opwarmer in eigen land, in Montfoort.

(Foto's Photopress.be)