Nieuwelingen zorgen voor vier zeges extra

Het blijft overwinningen regenen voor Lares - Doltcini, met dank aan onze nieuwelingen. Dit weekend zorgden Luke Verburg, Witse Meeussen en Arne Baers voor nog eens vier stuks.

Drukke schooltijden voor onze renners momenteel, die daarom dit weekend in iets minder grote getale aan de start van veldritten verschenen. In Essen werden we zaterdag vertegenwoordigd door drie renners. Florian Vermeersch zag bij de juniores een zekere topdrieplek uit de handen glippen door materiaalpech. 'Flor' kon wel nog terugknokken van de negende naar de vijfde plek. Eerstejaarsbeloften Tijl Pauwels en Jarne Driesen werden zestiende en zeventiende in Essen. Ook op zaterdag pakte Luke Verburg zijn eerste zege van het weekend in eigen land in Amersfoort en was Yorben Lauryssen vierde bij de nieuwelingen in Varsenare.

Zondag was het drie keer prijs voor onze nieuwelingen. De mooiste van het trio kwam er in Overijse, waar Witse Meeussen het solo haalde in 'De moeder aller crossen'. Yente Peirens werd fraai vierde, Dante Coremans ondanks ziekte toch nog zesde. Onze juniores vielen in Overijse ondanks een mooie prestatie net naast het podium: Arno Debeir werd vierde, eerstejaars Mees Hendrikx vijfde. Gerben Kuypers finishte na een val als veertiende, Lloyd Sprangers (op de terugweg na een blessure) negentiende. Bij de beloften werd Gianni Siebens zestiende, Jarne Driesen 21ste en verdween Tijl Pauwels na een dubbele valpartij uit de wedstrijd.

Onze twee andere overwinningen bij de nieuwelingen kwamen er zondag in het regionale circuit. In Moergestel won Luke Verburg voor de tweede dag op rij, en in het Waalse Blegny veroverde Arne Baers zijn tweede zege van dit seizoen. Winnen deden trouwens ook junior Maxim Dewulf (net als Arne in het Waalse Blegny) en twee van onze allerjongste rennertjes: Iben Rommelaere en Pieter Pauwels pakten dit weekend elk een overwinning bij de aspiranten.