Ook in Eeklo verzamelen we volledig podium

Net als vorig weekend behaalden onze jongeren dit weekend een eerste, tweede en derde plaats. Deze keer wel in één cross, in Eeklo.

Vorig weekend stond hij nog aan de kant met dertig hechtingen in het bovenbeen, in Eeklo stond Dante Coremans al helemaal bovenaan het podium. Bij de nieuwelingen haalde Dante het in de spurt van ploegmaat Salvador Alvarado. "Dit had ik na die blessure nog niet verwacht", glunderde onze winnaar na afloop. Een compleet podium kwam er net niet: Yorben Lauryssen werd na een sterke solokoers vierde. Thibau Dhooge werd veertiende, Arne Baers achttiende, Joes Oosterlinck negentiende en Pieter Pauwels 28ste.

Bij de juniores kwam de derde plaats er nog. Achter de rug van een sterke Ryan Kamp waren onze drie tweedejaars in een groep van zes volop in strijd voor de tweede plaats. Maxim Dewulf bevestigde opnieuw zijn forse stap vooruit, met een derde plek tot gevolg, Gerben Kuypers (vierde) en Anton Ferdinande (vijfde) finishten eveneens in de top vijf. Eerstejaars Pim Ronhaar en Witse Meeussen konden nooit helemaal aansluiten bij de groep maar konden met een zevende en achtste plek wel tevreden naar huis. Luke Verburg werd als laatste naar de start geroepen maar werd ondanks kettingproblemen nog dertiende, Yente Peirens was zeventiende.

(Foto's Photopress.be)