Ouderwets 1-2-3'tje in Zonhoven!

Ieder jaar slagen onze renners er wel eens in om Lares - Doltcini een ouderwetse 1-2-3 te bezorgen. In Zonhoven wisten onze nieuwelingen het volledige podium te bezetten.

In Ronse werd hij uitgeschakeld voor het podium of zelfs een mogelijke zege door een dubbele valpartij, in Zonhoven kon Witse Meeussen meteen klinkende revanche nemen. Onze nieuweling - geboren en getogen in de Kempen en dus helemaal thuis in het zand - beheerste samen met Luke Verburg de wedstrijddebatten in en om 'de Kuil'. In de laatste ronde kon Witse zoveel druk zetten dat Luke een foutje maakte. Onze Nederlander (gisteren al winnaar in eigen land in Albrandswaard) werd nog tweede, Yente Peirens maakte het feest compleet door ondanks een mindere beginfase en een val in de laatste ronde als derde het podium op te klimmen. Dante Coremans werd twaalfde, Salvador Alvarado vijftiende.

Podiumplekken kwamen er niet bij de juniores. Florian Vermeersch reed wel lange tijd in tweede positie maar kreeg in de finale een flinke tik van de hamer en viel terug naar de negende plek. Daarmee deed hij een plaatsje beter dan Arno Debeir. Mees Hendrikx was de beste van onze eerstejaars op de veertiende plek. Gerben Kuypers werd 20ste, Anton Ferdinande 33ste. Bij de beloften deed eerstejaars Gianni Siebens het niet onaardig met een achttiende plek. Tijl Pauwels en Jarne Driesen haalden de finish na enkele valpartijen niet.

Zaterdag had Yorben Lauryssen al zijn neus aan het venster gestoken bij de nieuwelingen in de Polderscross in Kruibeke. Als eerstejaars mocht Yorben tevreden naar huis met zijn derde plek. Junior Arno Debeir werd vierde in Kruibeke, maar was daarmee wel de beste Belg en veroverde zo ook twee extra UCI-punten. Arne Baers werd achtste in de B-cross in Zingem, waar Iben Rommelaere (winst) en Pieter Pauwels (derde) voor successen hadden gezorgd bij de aspiranten.

(Foto's Photopress.be)