Pech gooit sterke Jetze terug in Bern

Geen uitschieters voor onze zeskoppige selectie zondag in de wereldbekermanche in het Zwitserse Bern. Toch reden we prima wedstrijden, waarin blikvanger Jetze Van Campenhout werd afgeremd door pech.

Eerst tijdsverlies kort na de start door een kettingprobleem, kort nadien een oponthoud in de buik van het peloton: Jetze Van Campenhout was in de eerste wereldbekermanche voor juniores van dit seizoen meteen aangewezen op achtervolgen. Dat deed hij met brio: zijn negende plaats leverde Jetze een flinke schouderklop van bondscoach Sven Vanthourenhout op.

Tibor del Grosso finishte als twaalfde ondanks een valpartij, Matyas Kopecky kwam wat kracht tekort in de blubber maar werd toch nog veertiende, en veel kettingproblemen gooiden Lorenzo Masciarelli terug naar de 29ste plaats. Niet te vergeten: zowel Tibor, Matyas als Lorenzo zijn eerstejaars, en reden dus hun allereerste wereldbekermanche in hun jonge wielerloopbaan.

Pim Ronhaar en Luke Verburg waren op hun beurt aan hun eerste wereldbekermanche bij de beloften toe, en daarin haalden ze allebei top twintig. Pim als dertiende, Luke als twintigste.

(foto's Photopress.be)