Pech nekt juniores in Namen

De wereldbekermanche in Namen werd een dag om snel te vergeten voor onze ploeg. Zaterdag konden we wel twee overwinningen boeken in het regionale circuit.

Een stevige valpartij in de openingsronde voor Florian Vermeersch (18e), die daarbij zijn aangezicht bezeerde. Heel veel materiaalproblemen voor Mees Hendrikx (33e), die zo zijn knappe prestatie van Overijse niet kon bevestigen. Gerben Kuypers (35e) die een omloop vond die zijn petje nog te boven gaat. En Arno Debeir (37e) die in de eerste ronde minuten verloor door materiaalpech en nadien tijdens zijn remonte nog een paar keer af te rekenen kreeg met kettingproblemen. Laat het duidelijk zijn: onze vier juniores beleefden in Namen niet hun meest fortuinlijke dag, maar knokten ondanks de tegenvallers wel voor wat ze waard waren.

Daags voordien hadden we in de Scheldecross in Linkeroever slechts één renner aan de start: eerstejaarsnieuweling Dante Coremans, die fraai vijfde werd. In de regionale veldrit in Lichtervelde reed Anton Ferdinande terzelfdertijd naar zijn vierde zege bij de juniores. Maxim Dewulf werd derde in dezelfde wedstrijd, Yorben Lauryssen werd er tweede bij de nieuwelingen. En Luke Verburg, die snelde zaterdag en zondag in eigen land naar zijn zestiende en zeventiende overwinning van dit seizoen! Zondag moest hij daarvoor wel eerst in een spurtje ploegmaat Salvador Alvarado kloppen.

Foto's finish Namen: Photopress.be