Perfect ploegspel lanceert juniores naar winst in Kruibeke

Wat in Gieten nog niet helemaal lukte, deden we wel perfect in Kruibeke: het numerieke overwicht van onze juniores uitspelen. Dat leverde winst op voor Anton Ferdinande.

Met drie waren onze juniores aan boord van een kopgroep van acht: Luke Verburg, Anton Ferdinande en Maxim Dewulf. Een overwicht dat we konden uitspelen. Eerst probeerde eerstejaars Luke weg te rijden, toen hij werd teruggegrepen was het de beurt aan Anton. Die hield stand en snelde op zijn eentje richting zege. En hoe blij hij daarmee was, dat bewees zijn uitbundigheid op de streep. "We speelden het ploegenspel perfect", glunderde Anton, die vorige week nog Oost-Vlaams kampioen werd maar daags nadien een mindere dag doormaakte in Ronse.

Luke maakte het feestje compleet door als derde te finishen en zo zijn eerste UCI-punten uit zijn carrière te veroveren. Daardoor schuift hij in de volgende wedstrijden op in de start. Maxim werd nog vijfde. Bij de nieuwelingen soleerde onze toekomstige renner Jetze Van Campenhout naar de overwinning. Yorben Lauryssen werd zesde, eerstejaars Pieter Pauwels, Thibau Dhooge en Joes Oosterlinck 13e, 22e en 24e.

(Foto's Photopress.be)