Pim en Tibor winnen in Nederland, Matyas in Slowakije

Behoorlijk wat veldritbedrijvigheid voor onze jongeren, het voorbije weekend. En de Callant-Doltcini-boys deden het alweer bijzonder goed. Dit keer kwamen de uitschieters van Matyas Kopecky, Tibor Del Grosso en Pim Ronhaar. Een overzicht...

In eigen land was er dit weekend maar één regionale wedstrijd: eerstejaars junior Pieter  Pauwels werd 14de in de juniorenwedstrijd in Hoboken. 

Een aantal van onze junioren trok wel naar buitenlandse oorden. Zo werd Jetze Van Campenhout zaterdag fraai tweede in het Franse Vittel.  In dezelfde wedstrijd werden Arne Baers en Lorenzo Masciarelli respectievelijk 6de en 7de. Ook in het Tsjechische Mlada Boleslav waren twee van onze renners actief: Yorben Lauryssen en Matyas Kopecky finishten er derde en vierde. 

Vandaag liep het zowaar nog beter met drie knappe zeges. In de nationale wedstrijd in het Nederlandse Dordrecht trok onze eerstejaarsbelofte Pim Ronhaar (foto) aan het langste eind. Pim finishte met een halve minuut voorsprong op zijn dichtste belager Niels Vandeputte. Kyle Achterberg werd derde. Knap werk van Pim!  Nog in Dordrecht mocht junior Tibor Del Grosso juichen. Vanaf de tweede ronde maakte Tibor er een mooie solo van.  Kay De Bruyckere en Iben Rommelaere eindigden 4de en 5de in de Dordrechtse nieuwelingenwedstrijd.

Vandaag in Poprad - Slowakije - was het Matyas Kopecky die triomfeerde bij de junioren. Matyas is trouwens de jongere broer van Tomas, die voor Pauwels Sauzen-Bingoal uitkomt. Ook in Vittel stond een tweedaagse op de agenda. Net als gisteren mocht daar Jetze Van Campenhout opnieuw op het podium met een tweede plaats. Arne en Lorenzo werden dit keer 7de en 9de. 

Foto: ©Photopress (archief)