Pim slaat dubbelslag in Zeven!

We schreven in de Duitse wereldbekermanche in Zeven opnieuw een sportief hoofdstuk dat ons nog een tijd zal bijblijven: Pim Ronhaar fietste naar de zege en de wereldbekertrui, en ook onze andere eerstejaars finishten in de top tien.

Waar hij in Bogense nog iets te hard van stapel liep in de beginfase en er onder meer daarom zijn leiderstruitje in de Wereldbeker kwijtspeelde, startte Pim Ronhaar iets meer behouden in Zeven. Een tactische tip van ploegleider Angelo De Clercq, en die loonde voor onze Nederlander. Pim zette op het juiste moment druk en net toen ging zijn belangrijkste concurrent Tomas Kopecky in de fout. Het leverde winst op, en een nieuw leidersshirt. "Die trui behouden is nu één van mijn grootste doelen voor de rest van het seizoen", gaf Pim na afloop mee.

Na de wedstrijd stond vooral Pim in de schijnwerpers, maar ook de prestaties van Luke Verburg en Witse Meeussen verdienen veel respect: als eerstejaars slaagden ze er allebei in de top tien te halen, respectievelijk als zesde en tiende, en dat op het allerhoogste niveau en op een loodzwaar modderparcours waar oudere renners normaal in het voordeel zijn. Morgen staat onze thuiscross in Hamme op het programma!

(Foto's Photopress.be)