Ploegleider Angelo De Clercq tevreden over luik 1 wegseizoen

Het eerste gedeelte van ons wegprogramma zit erop. De algemene tendens? Een lange rij ereplaatsen voor Witse, de andere juniores die zich daaraan optrokken, en de jongsten die hun ding doen in het regionale circuit.

Zesde in de snelle Nederlandse Flevo Tour, vierde in de GP Bob Jungels in Luxemburg, negende in een etappe van de Driedaagse van Axel, derde in de Omloop der 3 Provincies doorheen de Vlaamse Ardennen en zevende in een zomers warm BK in Anzegem: junior Witse Meeussen (foto Joeri De Coninck) reeg de voorbije weken de ereplaatsen aan elkaar, zoals u kon lezen op ons Facebook-account.

"Witse was deze winter al de man van de superregelmaat, en dat is nu opnieuw zo. Op ieder terrein en in elk weer. Vlak, kasseien of superlastig, regen of zon: hij staat er altijd", stelde ploegleider Angelo De Clercq met plezier vast vanuit zijn volgwagen. "Witse gedraagt zich ook als een leider in de wedstrijd. Bij de jeugd zijn er geen oortjes, maar Witse neemt de ploeg in de koers op sleeptouw."

Gevolg is dat onze overige juniores zich optrekken aan zijn aanwezigheid: "De andere jongens zien de resultaten van Witse en dat zet hen aan om iets voor hem te doen in de koers. Het is mooi om de renners voor elkaar te zien werken. Ik zie ook in de hele junioreskern positieve signalen. Er werd goed gewerkt in maart en april, en zo hebben de jongens een stapje vooruit gezet."

Bij de nieuwelingen zorgde Lorenzo Masciarelli in eigen land voor enkele overwinningen. Verder deden onze jongsten na de Tour de la Basse-Meuse vooral hun eigen ding in het regionale circuit. "Zij krijgen de vrijheid om hun eigen programma samen te stellen, en dat leverde naast de zeges van Lorenzo al verschillende mooie ereplaatsen op."

Nu examens voor onze Belgen, en daarna start de voorbereiding op het hoogtepunt van ons wegseizoen: de vierdaagse Tour du Valromey in de Franse Alpen, halfweg juli.