Podium, nieuwe WB-trui én verrassing in Zolder

Tweede Kerst: dan is het traditioneel crossen geblazen voor de Wereldbeker in Heusden-Zolder. Bij de beloften verraste eerstejaars Ryan Kamp met plek vier, bij de juniores was Luke Verburg fraai tweede en blijft Witse Meeussen ondanks een valpartij in de leiderstrui.

Binnen een week begint Ryan Kamp aan zijn eerste cross voor onze moederploeg Marlux - Bingoal, en op het autocircuit in Zolder bewees hij dat hij daar helemaal klaar voor is. Ondanks een mindere startpositie knokte onze eerstejaars zich - achter de rug van toekomstig ploegmaat Eli Iserbyt - tot in een groep die streed voor de derde plaats. Aan het eind kwam Ryan maar een seconde te kort om op het podium te eindigen. Anton Ferdinande, als bijna laatste opgeroepen naar de start, werd dertigste.

In de juniorescross waren we met z'n vieren. Achter de rug van een sterke Ryan Cortjens streden Witse Meeussen en Luke Verburg goed mee voor plaats twee. Witse ging daarbij stevig tegen het dek maar kon toch terugkeren naar de groep, al was zijn rol in de strijd voor podium toen uitgezongen. Met een sterke uitval net voor het ingaan van de laatste ronde slaagde Luke er na Bern voor de tweede keer dit seizoen in de dichtste ereplaats te pakken in een wereldbekerproef. Witse werd zevende. De twee resterende manches worden cruciaal in de strijd voor eindwinst. Jetze Van Campenhout (ook achteraan gestart) finishte als 30ste, Yorben Lauryssen verdween enkele dagen na zijn valpartij in Namen uit koers.

Ook in het West-Vlaamse Beernem werd woensdag gecrost, maar dat wel in het regionale circuit. Niet zonder succes voor ons, want bij de nieuwelingen wonnen we in beide leeftijdreeksen: Lorenzo Masciarelli bij de tweedejaars, Iben Rommelaere bij de eerstejaars. Ook belofte Maxim Dewulf (vijfde in de elitewedstrijd) en nieuwelingen Thibau Dhooge (zevende) en Niels Ceulemans (achtste) kwamen er in actie.

(foto's Photopress.be)