Prima weekend in Middelkerke, Hulst en Hechtel

Nog één weekend en het veldritseizoen '17-'18 zit er helemaal op. In Middelkerke, Hulst en Hechtel klommen we nog heel vaak het podium op.

Zaterdag in Middelkerke werd de Superprestige afgesloten. Met dank aan junior Pim Ronhaar mochten we er nog tweemaal het podium op (foto 2, Photopress.be): Pim werd derde in de daguitslag én de eindstand. In dezelfde wedstrijd finishten we nog driemaal in de top tien: Witse Meeussen werd vierde, Gerben Kuypers zesde en Anton Ferdinande negende. Yente Peirens was na ziekte pas 22ste. Onze nieuwelingen haalden net het podium niet in Middelkerke: Salvador Alvarado werd vierde, eerstejaars Lorenzo Masciarelli, Pieter Pauwels en Thibau Dhooge 7e, 10e en 12e.

Zondag verdeelden we onze aandacht over twee fronten. In de Start-Box Cyclocross in Hechtel won Anton voor Witse (foto 3), ondanks een valpartij van onze twee juniores in de finale. Onze nieuwelingen moesten hun meerdere erkennen in Ward Huybs, maar finishten wel sterk als 2e (Dante Coremans), 3e (Jetze Van Campenhout) en 4e (Arne Baers, die daar de Limburgse titel aan overhoudt). Pieter werd 12e, Thibau 18e. Bij de veertienjarige aspiranten werd Niels Ceulemans tweede.

In de Vestingscross in Hulst kwamen onze buitenlanders in actie. Salvador won solo bij de nieuwelingen, en deed dat in stijl (foto 1, Photopress.be). Lorenzo werd zesde. Bij de juniores moest Pim als laatste achtervolgen na een botsing met de afsluiting. Hij werd zevende, Luke Verburg 12e. Voor al onze Nederlanders was het hun laatste cross van het seizoen: ze kunnen volgende week van een verdiende skivakantie gaan genieten. Yorben Lauryssen en Joes Oosterlinck kwamen door ziekte dit weekend al niet meer in actie.