Salvador klimt naar podium op Koppenberg

Onze jongeren toonden tijdens een oerlastige Koppenbergcross bijzonder veel grinta. Het leverde ons een podiumplek op dankzij Salvador Alvarado, en enkele mooie ereplaatsen.

Een loodzware opdracht was het, de Koppenbergcross, maar daar haalden we onze neus niet voor op. Bij de nieuwelingen waren we met vier. Op Pieter Pauwels (20ste) na, als eerstejaars uiteraard nog niet bij machte mee te doen voor winst, fietsten al onze renners mee aan het front. Dante Coremans stak even de hand uit naar winst, maar werd teruggeslagen door een lekke band. Dante werd vierde, Yorben Lauryssen vijfde, maar dankzij Salvador Alvarado stonden we toch op het podium: onze Dominicaanse Nederlander klopte Thibau Nys in een spurt van stervende zwanen voor de tweede plaats.

Ook onze oudere renners konden zich tonen. Eerstejaarsjunior Witse Meeussen draaide in de strijd voor de zege goed mee in een ruime kopgroep, waar Yente Peirens net niet kon komen aansluiten door een lekke band. Witse werd fraai vierde, Yente na een sterke wedstrijd elfde. Anton Ferdinande (dertiende) miste zijn start en moest nadien een remonte maken. Erg knap was de elfde plek van Arno Debeir. Als eerstejaarsbelofte stond hij prima zijn mannetje tussen renners die een stuk ouder zijn!

(Foto's Photopress.be)