Sterke Florian Vermeersch derde in Acht van Bladel

De juniores van Lares - Doltcini groeien in hun wegseizoen. Een sterke collectieve prestatie in de Acht van Bladel werd bekroond met de derde plek in de eindstand van eerstejaars Florian Vermeersch.

De examens zaten er nog maar goed en wel op of onze juniores werden al aan de start van hun tweede rittenkoers van het seizoen verwacht: de driedaagse Acht van Bladel net over de Belgisch-Nederlandse grens. In de eerste rit van vrijdag al konden we ons laten zien, want in de vlucht van 26 die in drie schuifjes wegreed schoof Florian Vermeersch mee. De 26 verzamelden een flinke voorsprong op het peloton en sprintten uiteindelijk voor de zege. Een spurt waarin Flor zich als negentiende klasseerde. In de pelotonssprint achter de kopgroep plaatsten al onze andere vier starters zich voorin.

In etappe twee op zaterdag kwamen onze renners uitstekend tot hun recht in crossomstandigheden (veel regen en enkele kasseipassages). Alex Colman schoof mee met een vroege vlucht van acht renners, opnieuw Florian maakte samen met Tijl Pauwels en twee anderen later de oversteek naar de vluchters. De kopgroep wist nog net uit de greep van het peloton te blijven, en Florian en Tijl klasseerden zich als zesde en zevende. Meteen de laatste opvallende prestatie van Tijl, die geteisterd werd door een allergische reactie en op zondag uit koers verdween. Arno Debeir finishte zaterdag in een eerste achtervolgend peloton, Thijs Wolsink en Alex (gelost uit de kopgroep) kwamen met achterstand binnen.

Zondag waren er twee opdrachten: in de voormiddagrit ging Florian voor de derde etappe op rij in de aanval. Met de steun van ploegmaat Alex reed hij naar een kopgroepje, waaruit hij in de finale samen met collega-crosser Thomas Pidcock wegsnelde. De twee bleven uit de greep van het peloton, maar in de spurt was de Brit te snel voor onze eerstejaars. In de tijdrit in de namiddag was diezelfde Pidcock opnieuw aan het feest. Jammer voor ons, want eigenlijk had Alex Colman die rit tegen de klok meer dan waarschijnlijk moeten winnen. Alex startte in tegenstelling tot de klassementsrenners in droog weer, maar verloor cruciale tijd door een onvoorzichtige wagen aan een rotonde en strandde uiteindelijk op minder dan vier seconden van winst. Daarmee was hij wel nog goed voor de vierde tijd.

In het eindklassement is Florian - nog fraai twaalfde in de tijdrit ondanks het vele aanvalswerk - dus onze beste pion op plek drie. Ook Arno (31e), Thijs (68e) en Alex (69e) haalden het einde van de driedaagse. En ploegleider Andre Tummeleer, die keerde met een tevreden gevoel terug: "Want ik zie goeie signalen voor komende winter. Onze renners zetten stappen vooruit tijdens hun wegseizoen. Onze eerstejaars passen zich goed aan: Florian reed een prachtige ronde, waarin zijn naam alle dagen op de wedstrijdradio te horen was, en ook Arno reed een goeie wedstrijd."

Geven we ook graag mee: de vierde plek van Witse Meeussen in een afwachtingswedstrijd voor nieuwelingen in Bladel, waar Mees Hendrikx met maagproblemen uit koers verdween. Luke Verburg werd zevende in de MTB-wedstrijd in Landgraaf (waar junior Mitch Groot als vijfde finishde), Yente Peirens reed naar een zesde plek in Beveren-Leie, en Witse en Anton Ferdinande werden 13e en 24e in Ruien.

Uitslag rit 1 Acht van Bladel

19. Florian Vermeersch
27. Thijs Wolsink
29. Alex Colman
30. Arno Debeir
35. Tijl Pauwels

Uitslag rit 2

6. Florian Vermeersch
7. Tijl Pauwels
19. Arno Debeir
76. Thijs Wolsink
92. Alex Colman

Uitslag rit 3

2. Florian Vermeersch
18. Arno Debeir
38. Alex Colman
75. Tijl Pauwels
76. Thijs Wolsink

Uitslag tijdrit

4. Alex Colman
12. Florian Vermeersch
46. Arno Debeir
47. Thijs Wolsink

Eindstand

3. Florian Vermeersch
31. Arno Debeir
68. Thijs Wolsink
69. Alex Colman

Foto's Lauren De Roeck/Start-Box.be. Hun volledige album uit Bladel: klik hier